TIC Public

Specialist in Accountantsverklaringen voor Non-Profit, Overheden,
Onderwijs en Cultuursector

Non-profit controle expertise

Algemeen 

Bij TIC Assurance beschikken we over een uitgebreide expertise in het controleren van non-profit organisaties, waaronder decentrale overheden en onderwijsinstellingen. Wij begrijpen de unieke uitdagingen en politieke dynamiek binnen deze sectoren, evenals de specifieke vereisten voor verantwoording en verslaglegging.

Onze kennis van zaken stelt ons in staat om snel tot de kern te komen bij het uitvoeren van controles. We begrijpen hoe maatschappelijke initiatieven en eenmalige subsidies moeten worden verantwoord, en we zijn goed op de hoogte van relevante wet- en regelgeving.

Accountantsverklaring voor decentrale overheden

Decentrale overheden opereren in een complex politiek speelveld. Bij TIC Assurance hebben we een diepgaand begrip van de relaties tussen de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, en de ambtelijke organisatie. Wij zijn bekend met de gevoeligheden en spanningen die kunnen ontstaan in de besluitvorming en weten hoe we daarmee om moeten gaan tijdens een controle.

Rechtmatigheidsverantwoording: Wij zijn gespecialiseerd in de nieuwe methoden van controle, waarbij de verschuiving van de rechtmatigheidsverantwoording van de raad naar het college centraal staat. Dit vereist inzicht in hoe deze verantwoordelijkheid binnen de organisatie is verdeeld en geborgd.

Kennis van BBV: We hebben diepgaande kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) en kunnen u begeleiden in de juiste toepassing ervan in de jaarrekening. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen binnen de verschillende gremia nauwlettend, zodat wij altijd up-to-date zijn met de nieuwste richtlijnen en aanbevelingen.

Accountantsverklaring voor onderwijsinstellingen

Onderwijsinstellingen staan onder druk door de constante veranderingen in overheidsbeleid en de politiek geladen discussies, zoals de toekomst van ouderbijdragen en andere bekostigingsvormen. Wij begrijpen deze context en de uitdagingen die scholen hiermee ervaren.

Bekostigingscontroles: Onze ervaring in het uitvoeren van bekostigingscontroles stelt ons in staat om eventuele onregelmatigheden snel te identificeren. We zorgen ervoor dat de controle efficiënt en zorgvuldig verloopt, zonder de dagelijkse bedrijfsvoering van de school te verstoren.

RJO/RJ660: Wij hebben gedetailleerde kennis van de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving Onderwijs (RJO) en specifiek RJ660, die van groot belang zijn voor de juiste financiële verslaglegging van onderwijsinstellingen. Door deze kennis kunnen wij bijdragen aan een solide verantwoording in de jaarstukken.

Accountantsverklaring voor culturele instellingen

Accountantsverklaring voor culturele instellingen
Culturele instellingen, zoals musea, theaters en kunstorganisaties, opereren binnen een complex netwerk van financiering, publieke verwachtingen en sectorale regels. Hun specifieke behoeften vragen om een accountant die inzicht heeft in de unieke balans tussen artistieke ambities, publiek engagement en financiële duurzaamheid.

Wij hebben ruime ervaring in het evalueren van culturele projectfinanciering en het monitoren van subsidieafspraken. We helpen culturele instellingen risico’s rond bijvoorbeeld projectbudgetten, prestatie-indicatoren en lange termijn financieringsbehoeften vroegtijdig te signaleren en beheersen.

In de culturele sector is verantwoording aan zowel subsidieverstrekkers als het publiek cruciaal. Wij ondersteunen u in het controleren van jaarverslagen die niet alleen voldoen aan wettelijke eisen, maar ook inzicht bieden in de maatschappelijke impact, artistieke prestaties en toekomstvisie van uw instelling.

Wij begrijpen dat culturele instellingen vaak werken met fluctuerende inkomstenbronnen en specifieke regels voor fondsenbeheer. Onze expertise stelt ons in staat om onze controleprocessen zo in te richten dat ze optimaal aansluiten op uw missie en artistieke doelstellingen.

Accountantsverklaring voor overige non-profit organisaties

Non-profit organisaties, zoals stichtingen en verenigingen, hebben hun eigen unieke uitdagingen als het gaat om financiële verantwoording. Of het nu gaat om fondsenwerving, subsidieverantwoording of andere specifieke eisen, wij begrijpen de complexe regelgeving en maatschappelijke impact van deze organisaties.

Verantwoording subsidies: Wij hebben ruime ervaring in het controleren van de besteding en verantwoording van subsidies. Dit stelt ons in staat om eventuele risico’s of aandachtspunten vroegtijdig te signaleren en adequaat aan te pakken.

Maatschappelijke verantwoording: De maatschappelijke relevantie van non-profit organisaties vereist een zorgvuldige en transparante verantwoording. Wij zorgen ervoor dat uw jaarstukken niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen, maar ook aansluiten bij de verwachtingen van stakeholders en toezichthouders.

Meer dan alleen een accountantsverklaring

Wij bieden niet alleen een accountantsverklaring, maar denken met u mee over hoe u uw financiële processen kunt optimaliseren. Wij begrijpen de uitdagingen waar non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen mee te maken hebben en bieden advies op maat om uw financiële administratie efficiënt en effectief te maken.