Vacatures accountants

Een volgende stap in je carrière bepalen kan best ingewikkeld zijn. Zodra je als RA of AA ingeschreven staat heb je voor je gevoel eindelijk bereikt waar je al die jaren naartoe hebt gewerkt. Maar dan? Verder groeien bij het (Big4-)kantoor waar je nu zit of ga je het eens helemaal anders doen?

Lieuwe Jan Hiemstra

De veilige keuze

Het voordeel van een kantoor met een goede naam en/of met gevestigd kader is natuurlijk dat alles voor je wordt geregeld. Qua commercie, leren, persoonlijke ontwikkeling en wellicht zelfs een life coach. Daarnaast heb je collega’s die zorgen voor constante reflectie en feedback.

Behoefte aan autonomie?

Het up-or out principe is niet meer van deze tijd. Lange tijd hard werken met het risico om het einddoel net niet te halen. Bovendien bieden traditionele kantoren weinig vrijheid om je eigen portfolio aan klanten samen te stellen.

Een veelgehoorde reden voor een wisseling van werkomgeving is de work-life balance. In een beroepsgroep waar schaarste heerst is het lastig om tijd opzij te zetten voor belangrijke zaken als ouderschap, hobby’s en andere activiteiten die je juist energie geven. Daarnaast is de regeldruk en de angst voor toezichthouders een reden die verstikkend werkt voor professionals en ze daarmee wegduwt van het vak.

Wat bieden wij?

TIC Assurance biedt accountants met passie voor het vak de mogelijkheid om zelfstandig een controlepraktijk te voeren. Gefaciliteerd met een modern platform en groot netwerk, kun je als aangesloten ondernemer eigen keuzes maken en blijven groeien als professional. 

Bij TIC Assurance bouwen je als accountant een eigen praktijk op aan de hand van een concept waar je zelf inspraak in hebt en zelf kunt vormgeven op basis van je eigen principes en overtuigingen. Binnen de kaders van TIC Assurance is het mogelijk om je eigen keuzes te maken. 

Mede voor educatie komen wij periodiek bijeen op bijeenkomsten die worden georganiseerd aan de hand van verschillende thema’s. We ontmoeten elkaar live en ontdekken hoe we gebruik kunnen maken van elkaars competenties. Ook is er ruimte voor evaluatie, vaktechnische ontwikkeling en gewoon gezellige collegialiteit en fun.

Plan een persoonlijke kennismaking

Persoonlijk contact brengt wat ons betreft meer dan het lezen van een website kan doen.

We komen dan ook graag met je in contact. Plan het hiernaast snel en eenvoudig in. Ik spreek je graag!

Inspirerende groet,

Aukje Westerbeek

Aukje Hahné-Westerbeek

Andere mogelijkheden

Veel mensen overwegen ondernemerschap en schrijven zich in als interim/freelance accountant. Vanwege het gevoel van vrijheid om eigen keuzes te maken. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Denk aan: Internal audit, Finance & control, een kleiner accountantskantoor. Of een overstap naar een andere discipline zoals transactieservices, advisory of tax. Of denk zelfs out-of-the-box aan het maken van een wereldreis!

Nađa Tokić Mušić
Richard Henderiks

Ons advies

Kijk naar de rol die bij jou past. Naar je intrinsieke motivatie. Prikkelt de gedachte aan ondernemerschap je, zou je daarbij ontzorgt willen worden en in contact willen blijven met collega’s? Vraag dan vrijblijvend een Talent Motivatie Analyse (TMA) aan en ontdek wie jij als persoon bent, zonder alle verwachtingen die anderen van jou hebben. Op basis daarvan krijg je inzicht of de rol die wij je bieden ook echt bij je past.